De toekomst is elektrisch

Ook Kubota zit niet stil en is volop bezig met de toekomst. Lees hier over de ontwikkelingen.

Kubota is een merk met een brede range aan producten, van gazonmaaier tot trekker en van minigraver tot graafmachine. Ook Kubota is al volop bezig met de toekomst en onthulde onlangs hun visie voor de toekomst, met onder andere de "Dream Tractor" (zie video), en een ontwikkeling van elektrische machines.

Dream Tractor

De "Dream Tractor" is uitgerust met kunstmatige intelligentie (AI) en elektrificatie technologie. De trekker is een volledig autonoom, ontwikkeld omdat door de vergrijzing steeds meer boeren (in Japan) met pensioen gaan maar de gemiddelde omvang van landbouw blijft groeien. Een tekort aan arbeidskrachten kan zo worden opgevangen.

  • Futuristisch design
  • Volledig onbemand gebruik door kunstmatige intelligentie (AI)
  • Volledige elektrificatie zorgt voor milieuvriendelijke exploitatie van het landbouwbedrijf
  • Eén machine voor diverse toepassingen

Elektrische tractoren en compacte grondverzetmachines

Kubota heeft zich toegelegd op onderzoek en ontwikkeling van elektrisch aangedreven voorzieningen, zoals motoren, omvormers en accupacks om zich voor te bereiden op de groeiden vraag naar elektrische voertuigen. Er zijn op dit moment twee prototypes. Een tractor en een compacte grondverzetmachine gaan dit jaar draaien in Frankrijk, vervolgens zullen na uitvoerig testen de modellen geïntroduceerd worden.

Kubota Dream Tractor