Nieuw: De 800-serie van Avant!

Avant presenteerde onlangs de nieuwe Avant 800 serie. De grootste en krachtigste serie kniklader van deze Finse fabrikant.

De 800 serie: De grootste knikladers van Avant!

De compleet nieuwe 800-serie is de grootste en krachtigste serie kniklader van het finse merk Avant. De nieuwe 800 serie heeft een hefcapaciteit van 1.900 kg en een hefhoogte van 3.5 meter. De afmetingen van de machine blijven zeer compact met een breedte van slechts 1.5 meter, een lengte van 3.5 meter en een hoogte van 2.2 meter. Het gewicht blijft beperkt tot 2.500 kg. 

Deze unieke eigenschappen in combinatie met het gehele ontwerp maken de 800-serie tot een zeer veelzijdige, uiterst krachtige en compacte lader.

De fabrikant brengt twee modellen op de markt:

  • Avant 860i is uitgerust met een common-rail dieselmotor met turbocompressor: de Kohler KDI 1903 TCR motor van 57 pk (42kW). Deze motor voldoet volledig aan de strenge EU Stage V emissienormen.
  • Avant 850 uitgerust met een Kubota V2403 dieselmotor van 49 pk (36 kW), bestemd voor markten buiten de EU.


De nieuwe 800-serie beschikt over:

  • Hydrostatische aandrijving met 4 hydraulische wielmotoren;
  • Twee snelheden. Met een maximum snelheid van 30 km/u zorgt de Kohler krachtbron daarnaast voor een hydraulische olietoevoer voor de aanbouwwerktuigen van 80 l/min;
  • Telescopische laadarm;
  • Hydraulische self levelling systeem;
  • De 800-serie is uitgerust met Avant snelkoppelsysteem voor toebehoren;
  • Standaard een gecertificeerde ROPS / FOPS-cabine, daarnaast is een verwarmde cabine optioneel beschikbaar. Deze DLX-cabine wordt op het chassis van de lader gemonteerd met trillingsdempers, wat een uitstekende isolatie van lawaai en trillingen garandeert. Efficiënte verwarming en ventilatie en grote ramen verbeteren de gebruiksvriendelijkheid. De DLX-cabine kan ook worden uitgerust met airconditioning.

Het uitgebreide assortiment Avant-toebehoren - meer dan 200 - is ook beschikbaar voor de 800-serie. Dit maakt de 800 tot een zeer veelzijdige en nuttige machine voor veel verschillende klantgroepen: tuin- en klinkeraanleggers, aannemers, terreinonderhoud, landbouw, overheden, enz.

Wenst u meer informatie, neem dan contact op met onze vertegenwoordigers Tuin en Park!