Chemievrij sportveldenbeheer

Vanaf 2020 is het gebruik van pesticiden op sportvelden en golfbanen wettelijk verboden. (Voor verschillende onkruiden onder strikte voorwaarden).

Het verbod is in gang gezet met de "Green Deal Sportvelden" die in 2015 door de Rijksoverheid en diverse organisaties is ondertekend. Het doel van deze Green Deal is het beheer van velden zonder gewasbeschermingsmiddelen. Beheerders moeten het beheer en onderhoud zodanig uitvoeren dat plagen, ziekten en onkruid geen kans krijgen.

Welke soorten onkruiden, ziekten en plagen er zijn en hoe u dit kunt aanpakken op uw sportvelden vindt u in de handreiking onderaan dit artikel. De handreiking Pesticidenvrij Sportgrasbeheer kunt u onderaan op deze pagina downloaden. Deze handreiking is geschreven door Ernst Bos en bedoeld voor sportveldbeheerders, hoofdgreenkeepers, terreinmeesters en greenkeepers.

Heeft u meer vragen over chemievrij onkruidbeheer, neem dan contact op met onze vertegenwoordiger Luc Frissen via 06-53291149 of via l.frissen@frissen-groentechniek.nl