Getest: Seefion accukluis

Het gevaar van Lithium Ion branden wordt steeds bekender. Opslag hiervan is belangrijk. Seefion liet hun accukluis testen bij MPA in Dresden. De testresultaten zijn bekend.

Het gevaar van Lithium Ion branden wordt steeds bekender. Er zijn inmiddels verschillende partijen in de markt die accu-opslagkasten aanbieden. Partijen die stellen dat deze de kracht van een accubrand en eventuele ontploffing kunnen weerstaan. In afwezigheid van concrete Europese regelgeving en de beschikbaarheid van testresultaten is het niet duidelijk of alle aangeboden kasten veilig zijn. 

Veilige accu-opslag is heel belangrijk. Daarom heeft Seefion testinstituut MPA in Dresden gevraagd de Seefion 16/20 lithium-ion accukluis te testen. Testresultaat: de brand en explosies blijven binnen de kluis! Dit is een belangrijke stap op weg naar bewezen veilige opslag van lithium-ion accu's. 

Seefion legt uit : Risico’s bij opslag lithium-ion accu’s 

Met lithium-ion accu’s moet je voorzichtig omgaan. Bij de minste beschadiging kan een accu namelijk al ontbranden. De kans hierop wordt vergroot tijdens het laden. Als een accu door een beschadiging of productiefout beschadigd is geraakt, kan er tijdens het laden een kettingreactie ontstaan waarbij de batterij ontbrandt en in het ergste geval zelfs kan exploderen. Het probleem is dat je aan de buitenkant van een accu niet kan zien dat hij beschadigd is. 

Meer uitleg is te vinden in de download hieronder.

Interesse in een Seefion accukluis? Neem dan contact op met onze verkoop afdeling via verkoopbinnendienst-FGT@frissen-groentechniek.nl