Zo maakt u uw terras voorjaarsklaar!

Hoe u uw terras voorjaarsklaar kunt maken leest u hier.

Thuisblijven kan een hele uitdaging zijn, maar is vaak wel het ideale moment om in de tuin aan de slag te gaan. Nu de winter voorbij is en het voorjaar zich aankondigt ligt het terras er vaak onverzorgd bij. Door kou en regen komt er een groene sluier van algen en mos op de tegels en tussen de voegen. Het voorjaar het ideale moment om uw terras eens grondig onder handen te nemen. Hoe u uw terras voorjaarsklaar kunt maken leest u hier. 

Drie tips voor een stralend schoon terras! 

Maak uw terras helemaal leeg!
Het spreekt wellicht voor zich, maar het reinigen met een hogedrukreiniger vraagt enige voorbereiding. Haal al uw tuinmeubilair en bloempotten weg. Wanneer u gebruik maakt van een hogedrukreiniger zorgt dit namelijk voor veel modder en zal er vuil opspatten. Achtergebleven vuilresten kunt u bij elkaar spuiten en in de dichtsbijzijnde afvoer vegen. 

Let op voor beschadiging! 
Steentjes of opspattend vuil kunnen voor beschadiging zorgen. Let daarom op met eventueel glas of andere materialen die gevoelig zijn. Om te voorkomen dat voegen loskomen kunt u tegels het beste schoonmaken in een hoek van 45°. Ga langzaam heen en weer en houd hierbij een afstand van 20 à 30 cm tussen de terrastegels en de spuitmond. Daarnaast is het ook aan te raden om de druk niet te hoog in te stellen en een brede straal te gebruiken. Bij bepaalde soorten natuursteen wordt afgeraden om rechtstreeks met een hogedrukreiniger te reinigen omdat deze anders dof kunnen worden. Hiervoor kunt u het beste een vlakreiniger met roterende borstels op de spuitlans gebruiken.
Bij twijfel kunt u altijd advies vragen aan onze medewerkers bij Frissen Groen Techniek. 

Gebruik reinigingsmiddelen.
Bij Frissen Groen Techniek hebben wij diverse reinigingsmiddelen die ervoor zorgen dat hardnekkig vuil verwijderd kan worden. De universele reiniger van STIHL is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor het reinigen van talrijke oppervlakken.

Frissen Groen Techniek heeft een uitgebreid assortiment hogedrukreinigers in haar assortiment. Zowel voor STIHL als Kärcher (professional) kunt u bij ons terecht. De STIHL machines kunt u bekijken en bestellen in onze webshop. Kom langs in onze showroom voor een deskundig advies. 

STIHL hogedrukreiniger