RAVO 5iSerie 50 Euro 6

Nieuwe veegmachine draagt bij aan schoner Chemelot

Met Operation Clean Sweep, een wereldwijd programma om plastic korrels en zwerfafval uit het milieu te weren, wil Chemelot de emissie van kunststof korrels tot 0 reduceren. ProfCore levert daar een stevige bijdrage aan en is, in opdracht van SABIC, op het industrieterrein actief met een Glutton-afvalzuiger en een nieuwe RAVO-veegmachine.

RAVO 5iSerie 50 Euro 6

Uitbreiding werkzaamheden op Chemelot
“Behalve dat SABIC zijn volledige logistiek outsourcet aan ProfCore, reinigen wij voor SABIC ook de wegen en pleinen op Chemelot. SABIC heeft zich, net als andere bedrijven op Chemelot, gecommitteerd aan Operation Clean Sweep. Voor het reinigen van de harde oppervlakken zetten we een state of the art RAVO-veegmachine in. Op plekken waar deze niet kan komen, zoals bermen, zuigt onze Glutton-afvalzuiger kunststof pellets, vlokken en poeder op”, vertelt Armand Quaring, Manager Outsourcing bij ProfCore.


Frissen Groen Techniek levert RAVO
Onlangs werd de oude RAVO vervangen door een fonkelnieuw exemplaar, geleverd door Frissen Groen Techniek. Ben Keller van Frissen ging samen met ProfCore op zoek naar de juiste machine. “ProfCore wilde een betrouwbare machine, die onder andere inzicht geeft in de prestaties en waarschuwt wanneer er onderhoud nodig is. Verder hechtte ProfCore veel waarde aan de ergonomie en een optimale zithouding”, zegt Keller. “Dat laatste vinden we erg belangrijk met het oog op de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. Ook daaraan levert Operation Clean Sweep overigens een bijdrage. Want een schonere omgeving betekent ook een veiligere en gezondere werkomgeving”, besluit Quaring.